Dagligdagen i 0 til 2 årsgruppen 

Dagen er struktureret og genkendelig for børnene. Dagen veksler mellem planlagte og frie aktiviteter i gruppen. 

Vi tilbyder ind i mellem børnene aktiviteter på tværs af basisgrupperne. Formålet er, at skabe små læringsmiljøer, hvor læringsprocesserne er i fokus. Børnene får her i perioder mulighed for, at fordybe sig i forskellige aktiviteter i samspil med andre børn og voksne. Gruppestørrelsen er tilpasset aktiviteten. 

 

Vi arbejder med følgende områder:

Vi stimulerer sproget 

Vi arbejder fortrinsvis med sprogkufferter og dialogisk oplæsning. Af og til går vi en ”sprogtur” i området omkring institutionen. 

Vi styrker motorikken med rytmik 

I Fuglekær har vi et motorikrum på 33m2, som vi benytter dagligt. Motorikrummet er udstyret med gulvmåtter, pude moduler, hynder, en tunnel, musikinstrumenter, risposer, tørklæder m.m. Herudover kan vi sætte forskellige gynger op. 

Vi får besøg af en musikpædagog 

Musikskolen er et tilbud til alle børn i alderen 2,5-3 år. Vi får besøg af Musikpædagog René fra Glostrup Musikskole, der leder aktiviteten og de musikalske lege. Fokus på læringsprocesserne i socialt samspil og turtagning. Gruppen er på ca. 12 børn pr. gang i en periode på ca. 4 mdr. 

Vi arbejder med overgang til Fugleungerne 

Vi arbejder med den ”gode overgang”, som består af besøg på den kommende gruppe hos Fugleunger sammen med kammeraterne. 

Vi er kreative 

I løbet af året arbejder vi med kreativitet på tværs af basisgrupper i mindre grupper. Vi prioriterer ofte malerprojekter, klippe-klistre aktiviteter i forhold til traditioner.

Vi tager på tur 

For de mindre børn er der i løbet af året klapvognsture i nærmiljøet. Der er ture ca. 1 gang om ugen. Børnegruppen er forskellig. 

Vi har skovture 

I juni går de ældste børn (ca. 9 børn og 3-4 voksne) i skoven hver formiddag. På turen er der fokus på det spontane, det undersøgende og det legende.

 

Dagligdagen hos Fugleungerne 

Dagen skifter mellem planlagte og fri aktiviteter. Vi holder samling en gang om dagen. 

Alle børn og voksne spiser frokost og frugt sammen i deres grupper. 

Vi tilbyder middagshvil til alle børn, som har behov for det mellem 12 og 14. 

Dagligdagen i Mejsegruppen

Dagen er struktureret efter børnenes behov med mange planlagte aktiviteter og særlige dagsprogrammer for hvert enkelt barn.